اتاق فرار یا اسکیپ روم یک سرگرمی گروهی و فکری است که در آن شما با تشکیل یک تیم و ورود به فضای بازی اتاق فرار، وارد یک داستان از پیش تعیین شده خواهید شد. فضایی که توسط طراحان اتاق فرار و با توجه به یک سناریو، ایجاد شده است. شما در این فضا باید سیر داستانی بازی را با حل کردن معماها، پازلها و همچنین کار گروهی طی کرده و خودتان را به هدف نهایی بازی برسانید.
اتاق فرار ها دارای ژانرهای مختلف میباشد. ژانر کاراگاهی، پلیسی، ترسناک، معمایی از معروفترین ژانرهای اتاق فرار است که هرکدامشان میتوانند تجربه متفاوتی برای شما داشته باشد. شما در مجله اتاق فرار میتوانید جدیدترین اتاق فرار تهران و کرج را مشاهده و رزرو اتاق فرار خود را به آسانی انجام دهید.
تجربه هیجان چیزی نیست که بهسادگی بتوان از کنار آن عبور کرد. اتاق فرار ازجمله تجربههایی است که قطعا فراموش نخواهید کرد! محیط بازی، لوکیشن، داستان و … همگی عواملی هستند که روی جذابیت و هیجان بازی نقش مستقیم دارند. قوانین بازی اسکیپ روم کدامند؟ چه ژانرهایی در این بازی وجود دارد؟ در این مطلب به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
تجربه هیجان بینظیر؟ اتاق فرار را امتحان کنید!
احتمالا فیلمهای ژانر ترسناک یا ماجرایی را دیدهاید. فیلمهایی که در آن شخص یا اشخاصی در مکانی خاص گرفتار میشوند و برای نجات خود باید تلاش کنند. حالا فرض کنید خودتان در چنین فضایی قرار بگیرید! اسکیپ روم یا اتاق فرار یک همچین تجربهای را در اختیار شما قرار میدهد. اگر طرفدار بازیهای پرهیجان، ترسناک و البته معمایی هستید، حتما اتاق فرار را تجربه کنید.
اتاق فرار در واقع یک بازی گروهی است که طی آن ۴ تا ۸ یا ۱۰ نفر میتوانند بازی کنند. هر کدام از اتاقهای فرار ممکن است دارای داستان و سبک خاص خود باشند. با این حال تم کلی داستان اهمیت زیادی دارد. شما به همراه سایر بازیکنان یا همتیمیهای خود وارد اتاقی خاص میشوید. حالا باید به فکر حل معماها و فکر خروج از بحرانهای پیشآمده باشید. مدت زمان بازی محدود است (بین ۱ تا ۲ ساعت) به همین دلیل باید سرعت عمل هم داشته باشید.
شما در این بازی کار تیمی را هم یاد میگیرید. به هیچ عنوان امکان بازی به صورت انفرادی یا حتی ۲ نفره وجود ندارد. همچنین هر کدام از اتاق فرارها دارای سناریوی خاص خود هستند و ژانرهای متفاوتی دارند. شما باید با هوش و ذکاوت تمام مراحل بازی را پشت سر گذاشته و موفق شوید.
ژانرهای مختلف در اتاق فرار
این که چه ژانری برای اتاق فرار انتخاب شود، بستگی به نظر شما دارد. با این حال سناریوها، دکوراسیون، خلاقیت، لوکیشن و … تعیینکننده ژانر اصلی اسکیپ روم هستند. ژانرهای مختلفی را میتوان برای اسکیپ رومها در نظر گرفت، اما فقط تعداد محدودی از آنها طرفدار دارند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
۱. ژانر ترسناک
بدون شک، یکی از اولین گزینههایی که در ذهن دارید، ژانر ترسناک است. اگر قصد دارید کمی دلهره و ترس را تجربه کنید، حتما اتاق فرار ترسناک را مدنظر داشته باشید. یکی از قوانین مربوط به ژانر ترسناک، حضور افراد بالای ۱۸ سال است. به این ترتیب افراد زیر ۱۸ سال نمیتوانند در این ژانر حضور داشته باشند. محیط اسکیپ رومهای ترسناک، معمولا براساس فیلمهای این ژانر طراحی میشوند. طراحی دکوراسیون و نقشآفرینی اکتورها یا بازیگران در این نوع اتاقهای فرار اهمیت زیادی دارد.
۲. ژانر هیجانی
اگر هوس ترشح آدرنالین در بدنتان کردهاید، اتاق فرار هیجانی را انتخاب کنید. در این نوع اسکیپ رومها، تمرکز روی زمان است. عنصر زمان به افزایش جذابیت و هیجان سناریو کمک زیادی میکند. ژانرهای هیجانی خط داستانی بسیار جالب و محکمی دارند.
۳. ژانر ماجرایی
این نوع ژانرها خط داستانی طولانیتری دارند و ذهن شما را به کار میگیرند. اگر از آن دسته افرادی هستید که به دنبال کشف راز میگردید، ژانر ماجرایی برای شما تجربه بینظیری خواهد بود. در ژانر ماجرایی معادلات و معماهایی در اختیار شما قرار میگیرد تا با حل آنها بتوانید از موقعیت محدود خود خارج شوید.
۴. ژانر جنایی
یکی دیگر از ژانرهایی که طرفداران زیادی دارد، ژانر جنایی است. در این اسکیپ روم شما باید به دنبال کشف راز قتل یا فرار از موقعیت قتل باشید. معمولا ژانر جنایی به خانوادهها توصیه میشود. این سبک هم طرفداران خاص خود را دارد.
برخی از مهمترین قوانین اتاق فرار
اسکیپ روم هم به نوعی یک بازی سرگرمکننده محسوب میشود. این بازی هم مثل هر بازی دیگری، دارای قوانین و قواعد خاص خود است که باید رعایت شوند. برخی از مهمترین قوانین اسکیپ روم به شرح زیر هستند:
- تعداد شرکت کنندگان حداقل ۴ و حداکثر ۱۰ نفر خواهد بود. البته ممکن است تعداد نفرات بسته به ژانر و اتاق فرار متفاوت باشد.
- در صورتی که شرکتکنندهای به هر دلیلی دچار مشکل شده باشد، توسط گیم مستر و سایر عوامل اجرایی هدایت خواهد شد.
- مدت زمان اتاق فرار بین ۱ تا ۲ ساعت خواهد بود. این موضوع بستگی به ژانر آن خواهد داشت.
- در صورتی که بیش از ۱۵ دقیقه تاخییر داشته باشید، بازی شما میتواند توسط مجموعه دار کنسل و مبلغ پیش پرداخت به شما عودت داده نخواهد شد.
- مجموعه های اتاق فرار از پذیرش افرادی که حال عادی نداشته باشند جلوگیری خواهند کرد.
معرفی قسمتهای مختلف یک اتاق فرار
اسکیپ روم دارای بخشهای مختلفی است که قبل از بازی، بهتر است با آنها آشنا شوید. در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
سناریو اتاق فرار
قطعا مهمترین بخش اسکیپ روم، سناریوی آن است. هر چقدر سناریوی طراحیشده محکمتر، جذابتر و پرهیجانتر باشد، قطعا طرفداران بیشتری هم خواهد داشت. فرقی نمیکند چه ژانری باشد، هر چقدر سناریو قوی باشد، هیجان و لذت بیشتری را تجربه خواهید کرد.
گیم مستر اتاق فرار
به کسی که در اتاق فرار مسئولیت اجرای سناریو را برعهده دارد، اپراتور گفته میشود. نقش اپراتور در اجرای بینقص بازی اهمیت زیادی دارد؛ مخصوصا اگر ژانر بازی ترسناک باشد! هر چیزی که لازم باشد در فضای بازی ایجاد شود، توسط اپراتور انجام میگیرد.
محیط بازی
یکی از مهمترین عناصر اسکیپ رومها، طراحی دکوراسیون یا محیط بازی است. هر چقدر محیط بازی جذابتر، هیجانانگیزتر و هماهنگتر با ژانر بازی باشد، بیشتر روی شرکتکنندگان تأثیر خواهد گذاشت. طراحی حرفهای محیط یا دکوراسیون بازی اهمیت بسیار زیادی دارد.
گروه شرکتکننده
از مهمترین قوانین این بازی که به آن اشاره کردیم، شرکت گروهی در اتاق فرار است. شما نمیتوانید به صورت تکنفره یا حتی دونفره در این بازی حاضر شوید. همچنین باید با تیم خود هماهنگ باشید تا سریعتر از مخمصه فرار کرده یا معماها را حل کنید. بهتر است افرادی را که به هر دلیلی علاقه به شرکت در این بازی ندارند، وادار به انجام آن نکنید. به هر حال اوج هیجان و لذت زمانی اتفاق میفتد که همه به بازی علاقه داشته باشند.
نکاتی برای بهتر بازی کردن در اتاق فرار
اگر قصد بازی در اسکیپ روم را دارید، ابتدا باید نکاتی را در این خصوص بدانید. رعایت این نکات به بهتر بازی کردن شما کمک زیادی خواهد کرد. در ادامه به بررسی این نکات خواهیم پرداخت.
۱. تیم خوبی داشته باشید
یکی از مهمترین مولفههای لذت بردن از بازی در اتاق فرار، داشتن یک تیم هماهنگ و یکدست است. به هر حال در طول بازی باید برخی فعالیتها را به صورت تیمی و گروهی انجام دهید.
۲. تقسیم کار را فراموش نکنید
برای این که داستان بازی را به خوبی پیش ببرید، باید وظایف مشخصی به هر کدام از اعضای تیم بدهید. بهتر است فردی از بین گروه که آشنایی کامل با روحیات و تواناییهای افراد تیم دارد به عنوان تقسیمکننده وظایف معرفی شود. تقسیم کار زمان را برای شما مدیریت خواهد کرد.
۳. به جستجو بپردازید
برای این که بتوانید معماهای اتاق فرار را حل کرده و خود را از مخمصه نجات دهید، باید به جستجو کردن بپردازید. سعی کنید نکتهسنج باشید و از کوچکترین نکات غافل نشوید.
۴. با یکدیگر تعامل داشته باشید
این بازی به مشارکت و همدلی برای موفقیت نیاز دارد. اگر به دنبال کسب حداکثر تجربه هستید، حتما مشارکت را چاشنی کار خود قرار دهید. همانطور که میدانید تعامل یکی از مهمترین مولفههای موفقیت در کار تیمی است.