اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی

همه ما بازی‌های مختلفی را می‌شناسیم که در عین سادگی، دشوار به نظر می‌رسند. به راستی چه چیزی باعث می‌شود که چنین موردی رخ دهد؟ شناخت اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی از جمله مهم‌ترین مواردی است که می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند.

شناخت اعماق روانشناختی این بازی،‌ منجر به یافتن اطلاعات بسیار مهمی شده است که تا پیش از این کسی از آن‌ها خبر نداشت. در این متن قصد داریم به چنین اطلاعاتی بپردازیم و ببینیم که سنگ،‌ کاغذ، قیچی آیا واقعاً یک بازی تصادفی است و یا می‌توان با اجرای تصمیمات درست در آن به پیروزی دست یافت؟‌

اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی

 

یک مقدمه کلی

مطمئناً می‌دانید که نتیجه بازی تیک‌تاک‌تو کاملاً قطعی است. در نگاه اولیه، نتیجه بازی سنگ، کاغذ، قیچی نیز شبیه دارای همین قطعیت خواهد بود. یک کودک چهار ساله ممکن است فکر کند که در این بازی چندین راهبرد وجود دارد، اما آیا نتیجه آن کاملاً تصادفی نیست؟

در واقع، مردم اغلب به سنگ، کاغذ، قیچی روی می‌آورند تا از آن به عنوان راهی برای اتخاذ تصمیمات تصادفی و خودسرانه استفاده کنند، مثلاً تصمیم‌گیری درباره‌ی اینکه چه کسی باید هزینه نوشیدنی‌های یک مهمانی را پرداخت کند. اما در این بازی هیچ نوع عدم قطعیت کوانتومی، انداختن تاس یا هیچ مولد عدد تصادفی خاصی وجود ندارد؛ هر دو بازیکن یک گزینه ویژه را انتخاب می‌کنند. آیا این موضوع موجب می‌شود تا چنین بازی ساده‌ای به یک بازی غیرتصادفی تبدیل شود؟

بسیار خب، شاید این یک بازی غیرتصادفی است. هیچ راه خاصی برای پیش‌بینی یا حتی محاسبه آماری به منظور درک اینکه حریف بعدی چه کار خواهد کرد، وجود ندارد. چنین موضوعی باعث می‌شود که یک انتخاب به خوبی انتخاب دیگری باشد و نتایج به صورت تصادفی در طول زمان توزیع گردند. یک سوم مربوط به پیروزی یکی از بازیکنان، یک سوم مربوط به پیروزی حریف و یک سوم باقی‌مانده از نتایج نیز به تساوی اختصاص پیدا می‌کند. آیا این درست است؟ این یک پرسش مهم در زمینه شناخت اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی است.

اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی

 

یک بازی حدس زدنی؟

بازیکنان به سرعت یاد می‌گیرند که این یک بازی حدس زدنی محسوب می‌شود و هدف شما ایجاد یک مدل ذهنی از حریف است تا سعی کنید کردارهای او را پیش‌بینی نمایید. با این حال، یک بازیکن ساده‌لوح، بعد از ادراک این موضوع، اغلب نتیجه می‌گیرد که بازی همچنان خودسرانه است و به نوعی در حلقه‌ای بی‌نهایت گیر می‌افتد.

اگر اینطور فکر کنید که «من باید فلان کار را بکنم تا فلان نتیجه به دست بیاید»، طرف مقابل نیز تصمیم می‌گیرد تا فلان کار را انجام دهد تا فلان نتیجه برای او به ارمغان آید. این چرخه آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا بازی از حالت تصادفی به یک حالت قطعی تبدیل شود.

 


 

مقاله پیشنهادی برای مطالعه:

۶ فعالیت برای تمام سنین

 


 

دلیلی که سنگ، کاغذ، قیچی یک بازی کاملاً خودسرانه نیست و دلیلی که یک بازیکن برتر به احتمال بسیار زیاد، برنده می‌شود، این است که روانشناسی انسانی امری تصادفی به شمار نمی‌رود. برخی رفتارها (با وجود اینکه الزاماً قابل پیش‌بینی نیستند) احتمالاً بیشتر از آنچه شانس تعیین می‌کند، رخ می‌دهند. بازیکنی که روند بازی را مطالعه کرده باشد، بدون شک شانس بیشتری برای برنده شدن در مقابل یک بازیکن ساده‌لوح خواهد شد.

یک روش شناختی برای بازیکنان ماهر این است که می‌دانند اکثر بازنده‌ها، این بازی را با انتخاب سنگ شروع می‌کنند. این مسئله به روشنی درست است؛ بازیکنان ساده‌لوح اغلب در بیش از یک سوم موارد به سمت انتخاب سنگ می‌روند.

اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی

 

چرا سنگ را انتخاب می‌کنیم؟

دست شما به حالت مشت شبیه به یک سنگ است و این حالت ساده‌ترین روش برای شروع بازی به نظر می‌رسد. نام این بازی نیز با کلمه «سنگ» شروع می‌شود و اگر شما در ذهن خود به انتخاب‌ها فکر می‌کنید، سنگ اولین انتخابی است که به ذهنتان می‌رسد. شناخت اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی نیازمند بررسی این مورد است.

کلمه سنگ خود به معنای قدرت و ثابتیت است. این عوامل باعث می‌شوند بازیکنان در اولین حرکت خود بیشتر سراغ سنگ بروند و آن را به عنوان انتخاب خود معرفی نمایند. یک بازیکن تجربی می‌تواند از این وضعیت بهره‌برداری کند. در برابر بازیکنی که می‌دانید ساده‌لوح است، شما باید کاغذ را انتخاب نمایید.

به همین نحو، بازیکنان به ندرت سه بار پشت سر هم یک نماد را انتخاب می‌کنند. تقریباً هیچ‌گاه چهار بار پشت سر هم نمادهای یکسان انتخاب نخواهند شد. این انتخاب‌های متوالی برای روانشناختی انسان غیرقطعی و غیرتصادفی به نظر می‌آیند، حتی اگر در یک بازی کاملاً تصادفی، هر انتخاب جدید تصادفی باشد و نتایج انتخاب‌های قبلی مشخص نگردند. بنابراین، در یک بازی کاملاً تصادفی، مهم نیست چند بار «کاغذ» پیش‌آمده باشد، زیرا احتمال اینکه مجدداً ظاهر شود، یک به سه است. با توجه به روانشناسی انسان، اگر «کاغذ» دو بار پیش‌آمده باشد، احتمال اینکه بازیکن مجدداً آن را انتخاب کند، از یک سوم نیز کمتر است.

حتی بازیکنانی که این موضوع را می‌دانند، باید با توجه به تمایل خود علیه شکست، کوشش کنند تا انتخاب‌های جدیدی را به کار گیرند، به خصوص اگر در دور قبلی با یک حرکت باخته‌اند. اگر دو بار پشت سر هم با «کاغذ» بازی کرده‌اید و در دور گذشته باخته‌اید، غریزه انسانی این است که چیزی متفاوت امتحان کنید. در این نقطه، بازیکنان به احتمال زیاد دیگر به سراغ کاغذ نخواهند رفت.

اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی

 

نکته مهم

به طور خلاصه، یک بازیکن حرفه‌ای که بازی را درک کرده باشد، بدون شک برتری بیشتری از آنچه شانس می‌تواند به وجود بیاورد (در مقابل یک بازیکن ساده‌لوح) خواهد داشت، زیرا او متوجه است که چگونه مباحث روانی احتمالاً تصمیمات حریف وی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بحث در زمینه اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

 


 

مقاله پیشنهادی برای مطالعه:

معرفی و تاریخچه مکعب روبیک – پازلی که جهان را فتح کرد

 


 

البته، دو بازیکنی که هر دو این عوامل را درک کنند، در یک رقابت تنگاتنگ قرار می‌گیرند، اما حتی در اینجا، عوامل روانی نیز باز هم تأثیر خود را می‌گذارند. حفظ یک «رفتار پوکری» کامل دشوار است البته برخی افراد در این کار ماهر هستند. بعضی توانایی توجه به اشاره‌های ظریف در بیانات یا زبان بدن دیگران را دارند. این مهارت‌ها همیشه برای تضمین پیروزی کافی نیستند، اما باعث تحمیل نظر بازیکن برتر می‌شوند. آن‌ها به نفع کسانی هستند که توانایی بسیار زیادی در این زمینه دارند و قصد دارند به سمت پیروزی حرکت کنند.

به عبارت دیگر، در نگاه اول سنگ، کاغذ، قیچی به عنوان یک بازی حدس زدنی به نظر می‌آید که در آن برای بازیکنان دارای مهارت است. در نگاه دوم، به نظر می‌آید این بازی یک بازی کاملاً خودسرانه باشد. به طور کلی، سنگ،‌ کاغذ، قیچی یک بازی پیچیده و چند منظوره محسوب می‌شود. نقش مهارت و تجربه در این بازی کاملاً قابل مشاهده هستند.

اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی

 

عدم قطعیت در بازی سنگ کاغذ قیچی

در بازی سنگ، کاغذ، قیچی، عدم قطعیت کجا قرار دارد؟ پاسخ این پرسش باید روشن باشد. عدم قطعیت مربوط به پیش‌بینی ناپذیری حریفان است. در واقع، همه چیز در سنگ، کاغذ، قیچی به این موضوع برمی‌گردد. پیروزی در این بازی به شدت به عملکرد بازیکنان وابسته است.

سنگ، کاغذ، قیچی یک بازی خاص به شمار می‌رود که عدم پیش‌بینی حریفان به صورت خالصانه در آن نهفته است، زیرا این عامل (عدم قطعیت بازی)، دلیل محبوبیت بسیار بالای آن به شمار می‌رود. البته باید بیان کرد که عدم قطعیت در این بازی مستلزم انجام تحقیقات بیشتر است. به دلیل عدم وجود شرایط مناسب جهت پیروز شدن افرادی که دارای مهارت پایین هستند، نمی‌توان بر چنین موضوعی اتفاق نظر پیدا کرد که عدم قطعیت بر اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی تأثیر بالایی دارد.

به منظور تحقیق بیشتر در این زمینه می‌توان از بازی‌های محبوب دیگر کمک گرفت. به عنوان مثال می‌توان نتایج بازی تیک تک تو را در شرایط مختلف بارها و بارها مقایسه کرد تا بتوان به یک اصل اساسی در این مورد رسید.

 


 

مقاله پیشنهادی برای مطالعه:

این هفت بازی را امتحان کن تا خودت را بهتر بشناسی

 


 

حتی در این شرایط نیز نباید اهمیت شانس را در بازی‌ سنگ، کاغذ، قیچی نادیده گرفت. هر یک از این موارد به نحوی دارای تأثیر مهمی بر روی پیروزی افراد مختلف هستند. آن کسی می‌تواند به بهترین نتیجه‌های ممکن دست پیدا کند، که از کلیه مهارت‌های خود به همراه ذره‌ای شانس کمک بگیرد. ترکیب این موارد، یک ترکیب برنده است که معمولاً در اکثر موارد چیزی به جز پیروزی را نصیب شما نخواهد کرد. باید دید که آیا این مورد تنها مخصوص چنین بازی خاصی است و یا به بازی‌های دیگر نیز تعمیم داده می‌شود.

اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی

 

سخن پایانی

در این متن سعی کردیم به طور کلی در مورد اعماق کلی روانشناختی بازی سنگ، کاغذ، قیچی با شما عزیزان صحبت کنیم. همان‌‌طور که در ابتدای متن گفته شد، در بسیاری از موارد تصور می‌شود که این بازی یک بازی کاملاً ساده است، اما چنین امری را نمی‌توان صحیح دانست.

سنگ، کاغذ، قیچی یک ترکیب پیچیده از شانس و مهارت‌های بازیکنان را می‌طلبد. افرادی که توانایی شناخت و ادراک حرکات طرف مقابل خود را داشته باشند می‌توانند به شانس بیشتری برای پیروزی دست پیدا کنند. ترکیب این دو مورد برای کلیه افرادی که به چنین بازی‌هایی علاقه‌ دارند، مهم است.

بررسی چنین بازی‌های خاصی به ما نشان می‌دهد که تأثیر اعماق روانشناختی سنگ-کاغذ-قیچی در جزء به جزء زندگی ما قابل مشاهده است. در واقع هیچ فردی نمی‌تواند منکر این موضوع شود که امور روانشناختی شالوده و پایه اصلی تصمیمات زندگی ما را تشکیل می‌دهند. تسلط بیشتر بر روی این امور، به شما اجازه می‌دهد تا حتی پیچیده‌ترین مسائل را به خوبی حل کنید. عکس این موضوع نیز می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات مختلفی شود.

فیسبوک
لینکدین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت دیدگاه وارد اکانت خود شوید...

برای ثبت دیدگاه وارد اکانت خود شوید...