از شجاعت تا هیجان، آشنایی با بانجی جامپینگ

بانجی جامپینگ در حال حاضر در بسیاری از کشورها به عنوان یک فعالیت تفریحی و ورزشی شناخته شده است و شرکت‌کنندگان آن می‌توانند از تجربه‌ای هیجان‌انگیز و بی‌نظیر برای خود لذت ببرند. البته این تفریح نیاز به مراقبت و توجه به تجهیزات ایمنی دارد و باید توسط افرادی با تجربه و دارای مدارک لازم نظارت شود. با مجله اتاق فرار همراه باشید با معرفی این تفریح هیجان انگیز.

بانجی جامپینگ چیست؟

بانجی جامپینگ (Bungee Jumping) یا پرش از ارتفاع یکی از محبوب‌ترین تفریحات هیجان‌انگیز در جهان است که در آن، فردی از بلندی‌هایی مانند پل‌ها، سدها یا ساختمان های بلند به پایین سقوط می‌کند. در این تفریح، شخصی با یک بند ایمنی به بدن، از بلندی سقوط می‌کند و تلاش می‌کند با توجه به ارتفاع و سرعت بی‌شماری که دارد، احساس آزادی و هیجان را تجربه کند.

تاریخچه بانجی جامپینگ

بانجی جامپینگ به عنوان یکی از محبوب‌ترین تفریحات هیجان‌انگیز جهان، در دهه ۱۹۷۰ میلادی در نیوزیلند به وجود آمد. گفته می‌شود که این تفریح توسط دو مرد به نام‌های AJ Hackett و Henry Van Asch ابداع شده است.

در سال ۱۹۸۶، AJ Hackett برای اولین بار از پل کاراجیتای در جنوب نیوزیلند با یک بند ایمنی به پایین پرش کرد. این پرش با بند موفقیت‌آمیز بود و AJ Hackett و همکارانش با این تجربه جدید، تبدیل به پیشگامان این تفریح هیجانی شدند.

از آن زمان به بعد، بانجی جامپینگ به سرعت در سراسر جهان شناخته شد و به یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین تفریحات هیجان‌انگیز تبدیل شد. امروزه این تجربه در بسیاری از کشورها به عنوان یک فعالیت تفریحی و ورزشی شناخته شده است و همچنین برخی مسابقات و رویدادهای جهانی نیز برای این تفریح برگزار می‌شوند.

تاریخچه بانجی جامپینگ در ایران چیست؟

سال ۱۳۸۶ بود که اولین باشگاه بانجی جامپینگ در ایران ایجاد شد. باشگاه توچال در سال ۸۶ کار خود را آغاز کرد و فعالیتش از سال بعد رسمیت یافت. اولین فردی که تجربه  پرش از سکوی این باشگاه را چشید، پیمان ابدی، بدلکار مشهور ایرانی بود که از کارهای مهمش می توان به سریال تلویزیونی «هشدار برای کبری ۱۱» اشاره کرد.

از آن زمان تاکنون، بانی جامپینگ در برخی مکان‌های دیگر از جمله پل‌ها و سدها در کشور انجام شده است. با این حال، این ورزش در ایران هنوز به عنوان یک ورزش رسمی شناخته نشده است و امکانات و محدودیت‌هایی برای انجام آن وجود دارد.

bungee jumping

بانجی جامپینگ های تهران

۱ – بانجی جامپینگ توچال

ارتفاع:  ۴۰ متر

آدرس:  بزرگراه شهید چمران، خیابان یمن، خیابان ولنجک، بام تهران (مشاهده روی نقشه)

برای اینکه بتوانید تفریح بانجی جامپینگ در توچال را انجام بدهید باید حداقل ۴۰ کیلو و حداکثر ۸۰ کیلوگرم وزن داشته باشید. ممکن است در روزهای بارانی یا برفی به دلیل مسائل ایمنی این مجموعه تعطیل باشد.

۲ – بانجی جامپینگ برج میلاد

ارتفاع:  ۲۸۰ متر

آدرس:  بزرگراه همت غرب به شرق، خروجی شیخ فضل‌الله جنوب، مسیر اختصاصی برج میلاد (مشاهده روی نقشه)

در مجموعه برج میلاد تهران می توانید از تفریحات دیگری از جمله زیپ لاین برج میلاد، دلفیناریوم برج میلاد، سینما برج میلاد، بگ جامپ برج میلاد و اتاق فرار های مجموعه انیگما استفاده کنید. پرش از بانجی جامپینگ برج میلاد دارای محدودیت هایی برای استفاده عموم بوده و فعالیت خود را به صورت دوره ای انجام می دهد.

۳- بانجی جامپینگ سعادت آباد (آدرنالین پارک)

ارتفاع:  ۴۰ متر

آدرس:  سعادت آباد، بلوار پیام، نرسیده به میدان بهرود (مشاهده روی نقشه)

آدرنالین پارک تهران با امکانات ورزشی و تفریحی هیجان‌انگیز، مخاطبانی پرانرژی، ماجراجو و ریسک‌پذیر را جذب می‌کند.

آدرنالین پارک در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ در زمینی به مساحت ۱,۰۰۰ متر مربع شروع به فعالیت کرد. این پارک در منطقه دو تهران قرار دارد و اولین مجموعه بازی‌ها و ورزش‌های هیجانی در پایتخت محسوب می‌شود

۴- بانجی جامپینگ نهج البلاغه

ارتفاع:  ۶۵ متر

آدرس:  بلوار حکیم غرب، بعد از خروجی یادگار امام، فاز دو بوستان نهج البلاغه (مشاهده روی نقشه)

پارک نهج‌البلاغه یکی از بوستان‌های زیبا و دیدنی تهران به شمار می‌رود. بانجی جامپینگ، شهربازی، سینما ۶ بعدی، مسیر دوچرخه سواری و…  از تفریحات هیجان انگیز پارک نهج البلاغه می باشد.

بانجی جامپینگ

محدودیت های جسمی در تجربه بانجی

  • سلامت قلبی و عصبی
  • عدم ابتلا به دیسک کمر
  • نداشتن پلاتین در قوزک پا
  • نداشتن فشار خون بالا

بلندترین بانجی جامپینگ‌های جهان کدامند

۱. برج ماکائو (Macau Tower)، ماکائو: با ارتفاع ۲۳۳ متر، برج ماکائو در حال حاضر بلندترین بانجی  تجاری در جهان است.

۲. پل بلوکرانس (Bloukrans Bridge)، آفریقای جنوبی: با ارتفاع ۲۱۶ متر، پل بلوکرانس بلندترین بانجی بر روی پل در جهان است.

۳. سد ورزاسکا (Verzasca Dam)، سوئیس: با ارتفاع ۲۲۰ متر، سد ورزاسکا یکی از بلندترین بانجی های بر روی سد در جهان است.

۴. پل اوروپابروکه (Europabrücke Bridge)، اتریش: با ارتفاع ۱۹۲ متر، پل اوروپابروکه یکی از بلندترین بانجی بر روی پل پیاده در جهان است.

۵. پل شیشه‌ای کانیون بزرگ ژانگجیاجیه (Zhangjiajie)، چین: با ارتفاع ۲۶۰ متر، پل شیشه‌ای ژانگجیاجیه بلندترین بانجی  از یک پلتفرم در جهان است.

مهم است بدانید که برخی از این مکان‌ها ممکن است در حال حاضر برای بانجی جامپینگ باز نباشند یا ارتفاع آن‌ها تغییر کرده باشد. همچنین ممکن است مکان‌های دیگری نیز وجود داشته باشند که می‌توان از آن‌ها برای بانجی جامپینگ استفاده کرد. اگر تجربه این تفریح هیجانی را دارید خوشحال می شویم نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

فیسبوک
لینکدین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت دیدگاه وارد اکانت خود شوید...

برای ثبت دیدگاه وارد اکانت خود شوید...